Obert a partir del 3-12-2020 amb totes les mesures de seguretat necessàries.

Restaurant La SiniaL’aposta pels productes de quilòmetre zero, amb productes conreats a l’horta de Vilabertran i amb la carn de l’Empordà com a grans exponents, és un dels principals trets diferencials del restaurant La Sínia. 

L'establiment està situat al número 21 del carrer Santa Maria de Vilabertran, al costat de la canònica. Juan Antonio Jiménez Font, que va fundar el restaurant l’any 2006 i que n’és el propietari, destaca que “tota la nostra matèria prima prové de les hortes de Vilabertran”, i afegeix que va batejar el local amb La Sínia perquè aquest és un dels aparells que es feia servir abans per regar les hortes.

Vilabertran El pueblo de Vilabertran, aislado en medio de campos, protegidos de la Tramuntana por hileras de cipreses, tierra rica, huertas, carrizales, agua, vida ... no pierde carácter ... rural, antiguo, medieval ... Con el derecho campanario del monasterio, orgulloso, soberbio, elegante ... Desafiando San Pedro de Figueras y la cúpula de Dalí, cerca de él, en el paisaje ...

Vilabertran nació seguramente en época romana, en una estratégica encrucijada de importantes caminos. Uno de ellos era el que bajaba de los cuellos de la Maçana y de Banyuls, pasaba por Peralada y Vilabertran -por calle Santa María- y iba a juntarse, cerca de Figueres, al Aigüeta, con lo que procedía del cuello de Panissars (o del Pertús). Otro camino era lo que desde Roses, por Castellón, Vila-sacra, Vilatenim y Vilabertran, enlazaba también con la vía del Coll de Panissars.

restaurant La Sínia El restaurant La Sínia al municipi de Vilabertran ofereix l’autèntica carn a la brasa, amb producte de la terra i cuita amb carbó d’alzina, que li dóna aquell sabor tradicional. Les amanides i la carn a la brasa són l’especialitat de la casa, en un establiment que aposta fermament pels productes quilòmetre zero, amb productes de l’horta, cultivats al mateix municipi de Vilabertran, Girona (Alt Empordà). I carn de qualitat i també de proximitat, com per exemple el xai de ramat de l’Albera, que prové de Delfià, o la vedella de l’Empordà.

El restaurant La Sínia de Vilabertran es va fundar l’any 2005 de la mà de Juan Antonio Gimenez Font, que continua oferint la seva cuina tradicional. El restaurant està situat en un lloc immillorable, al costat de l’església de Santa Maria de Vilabertran, al bell mig de l’Empordà, i amb un local climatitzat.